Lubisz gotować i odkrywać nowe smaki? A może interesujesz się historią i dawną kuchnią? Zapraszamy na warsztaty kulinarne, które poprowadzi Aleksandra Kucharska, współautorka książki “Smaki Gdańska”!
Każdy uczestnik warsztatów nauczy się przyrządzać trzy potrawy: sałatkę śledziową na inny sposób, masło sardelowe i wieniec – ciastka. Będą to przepisy oryginalne i wyjątkowe, zaczerpnięte z kuchni dawnego Gdańska. Organizatorzy warsztatów zapewnią uczestnikom produkty spożywcze potrzebne do osiągnięcia kulinarnego sukcesu.
Warsztaty są przeznaczone dla osób dorosłych.
MENU WARSZTATOWE
Aleksandra Kucharska jest jedną z najlepszych znawczyń dawnej gdańskiej kuchni. Jako muzealniczka i rekonstruktorka historyczna od lat prowadzi pokazy i warsztaty związane tematycznie z kulinariami na kartach historii Gdańska. W 2022 roku stworzyła – we współpracy z fotografką Katarzyną Fiszer – książkę zatytułowaną “Smaki Gdańska”. Zawarła w niej przepisy wzorowane na XIX-wiecznych gdańskich recepturach i tchnęła w nie nowe życie.
Warsztaty kulinarne z Aleksandrą Kucharską
Spichlerz Błękitny Baranek
Gdańsk, ul. Chmielna 53
24 lutego 2024 r.
o godzinie 11:00 (warsztaty trwają około dwóch godzin)
Limit miejsc:
15
Квитки
w cenie 125 zł są dostępne online: KUP BILET.
Sprzedaż kończy się 23.02.2024 r. o godz. 15:00! Po tym terminie nie będzie już można kupić biletu.
Czy po warsztatach będę mógł/mogła zwiedzić Spichlerz Błękitny Baranek?
Masz pytanie dotyczące warsztatów? Napisz do nas:
promocja@archeologia.pl